Agenda 21

El municipi de Riudarenes t√© elaborat el seu Pla d’Acci√≥ Local per a la Sostenibilitat (PALS).

L’Ajuntament de Riudarenes, coneixedor dels reptes ambientals, econ√≤mics i socials que planteja el proc√©s global de desenvolupament, en representaci√≥ de la poblaci√≥ de la seva ciutat, assumeix la responsabilitat de col¬∑laborar activament a buscar solucions des de l’√†mbit local. Aquesta dimensi√≥ local no s’exhaureix en ella mateixa, com si intent√©s una soluci√≥ parcial i a√Įllada, sin√≥ que aspira a projectar-se cooperativament cap a territoris propers i llunyans, en un esfor√ß solidari de cerca de la sostenibilitat global. I no nom√©s vol defensar i difondre una idea de sostenibilitat associada a la globalitat en l’estricte sentit territorial del conjunt del planeta, sin√≥ tamb√© en el d’integraci√≥ de totes les dimensions en qu√® es desplega l’activitat humana:formativa, participativa, social, cultural, econ√≤mica i mediambiental.
 

Aquesta acci√≥, promoguda per part de la Diputaci√≥ de Girona i l’Ajuntament de Riudarenes, consta de diverses fases de treball d’un equip t√®cnic amb les quals s’ha fet una Diagnosi de l’estat ambiental, econ√≤mic i social del municipi, a fi de dissenyar el pla d’Acci√≥ que permeti resoldre els principals problemes detectats i afrontar els principals reptes de futur que s’acordin.

¬†Aquest Pla d’Acci√≥ constitueix el document i referent b√†sic de l’anomenada Agenda 21 municipal, que esdev√© el Pla Estrat√®gic que marca el model de desenvolupament sostenible futur del municipi.

Un dels elements essencials dels processos s’Agenda 21 ha estat la participaci√≥ i implicaci√≥ del conjunt de la poblaci√≥, dels sectors econ√≤mics locals i de les entitats.

Als seg√ľents enlla√ßos podreu descarregar i consultar la documentaci√≥ b√†sica que integra aquest document:

Diagnosi

PALS Riudarenes

PERUSNU Riudarenes