Consulta 62

08/05/2019

Data: 3 maig 2019
Consulta de Carme Bou
Assumpte: Aparcaments

Missatge:
Bona tarda,
Avui quan anava a comprar, al passar per la vorera de davant del Novavenda, he trobat que estava parcialment ocupada per vehicles, aparcats de tal manera, que no deixaven lloc per poder passar els vianants. Això fa molt temps que passa i quan vaig veure que pintaven les ratlles vermelles per delimitar l’espai que podien ocupar els vehicles vaig pensar que es solucionaria. No ha estat així. Continuen exactament igual. He anat a la peixateria i allà m’he trobat un municipal. He pensat que era la persona ideal per aclarir-me si realment aquesta era la manera correcta en que havien d’aparcar, i m’ha dit que sí, que la ratlla vermella indica que és zona per aparcar i que en cap moment l’Ajuntament li ha dit que no es pot aparcar damunt la vorera. Al preguntar-li si sabia per on havíem de passar les persones m’ha respost que ell no ho sabia i que es limitava a fer el que l’Ajuntament li ordenava.
Un altre lloc on ens trobem amb el mateix cas és a davant la botiga del Sindicat. Molt sovint està tan ocupat de vehicles que cal baixar de la vorera i caminar per la carretera amb el perill que això suposa. Considero que tenint un aparcament gratuït tan a prop d’aquests llocs no hi hauria d’haver aquest problema.
Estaria bé trobar solucions perquè els vilatans ens puguem desplaçar amb seguretat pels carrers del poble.
Atentament

Resposta:

Benvolguda,

El tema que vostè planteja el tinc molt present i per ser-li sincer encara no he sabut trobar la fòrmula que faci content a tothom.

Començaré pels cotxes estacionats davant el Sindicat perquè aquest en breu estarà resolt, ja com molt bé exposa, ja hi ha un aparcament públic i gratuït que permet als usuaris d’aquest establiment poder aparcar sense posar en perill la integritat dels vianants i la seva pròpia. Per tant, aquest punt es resoldrà molt aviat, només ens calen un parell de qüestions a tractar i que tinc tota la confiança que seran en sentit positiu.

Pel que fa el carrer Girona, si bé li dono tota la raó, és una mica més complex, ja que la decisió presa “la zona vermella” es va prendre per no perjudicar els comerços.

Tot i això, aquest equip de govern té previst endegar una remodelació del carrer Sant Martí que també afectarà al carrer Girona, en el sentit de que els carrers més transitats del poble com són els esmentats, donin preferència absoluta als vianants i alhora que les persones que volen accedir als establiments de la zona, també ho puguin fer amb facilitat.

Li agraeixo la seva aportació i repeteixo que aquesta preocupació també és la nostra.

Atentament,

Jordi Gironès i Pasolas

L’Alcalde