Consulta 56

18/01/2019

Data: 15 gener 2019
Consulta de David Gimenez Alguea
Assumpte: Petició per fer un pas de vianants

Missatge:
Bon dia senyor Alcalde,

Riudarenes i Sils són dos pobles que estan estretament vinculats l’un al costat de l’altre, dos pobles vius, on gent s’hi mou d’una vila a una altra travessant la via GI-555 que es troba justament abans d’arribar a les Mallorquines (última urbanització de Riudarenes). Tot i així des de fa temps i podria dir anys, sembla que aquesta urbanització ha estat aïllada i marginada perque no té una conexió segura per vianants. Efectivament parlo del perill que suposa creuar la GI-555 a l’alçada de l’Hostal de les Mallorquines on hi va a parar un camí que ve de Riudarenes. Són joves, adults, ciclistes, pares i mares amb els seus fills i filles, famílies, i avis que travessen la via. La travessen sense un pas de vianants, ni tan sols una senyalització adient que relentitzi els vehicles que passen per la zona. Això ha sigut així durant anys, des de que sóc petit mai he tingut constancia d’un pas de vianants perquè hi pugui passar la gent. No és poca la gent que hi passa, cada dia hi ha un fluxe important tenint en compte que es un camí que conecta els dos pobles. Per això, i amb aquest motiu demano la implamtació immediata d’un pas de vianants sisplau. No es qüestió d’un accessori innecessari, es tracta d’una necessitat, que fins que no passi una desgràcia, no es farà res. Aprofito per demanar un altre cop sisplau que es tingui en compte la meva petició i es posi sol•lució en aquest problema.

Moltes gràcies senyor Alcalde,

Cordialment,

David, veí de Riudarenes.

Resposta:

Benvolgut,

Estic completament d’acord amb el que vostè exposa.

Cal dir que ni l’Ajuntament de Riudarenes ni el de Sils són indiferents a aquesta problemàtica, que s’ha fet més manifesta des del moment en que es va plantejar per part de la comunitat educativa tirar endavant el projecte de carril-bici (Rimavisi), que hauria d’enllaçar entre altres aquestes dues poblacions.

El dia 3 de gener d’enguany vam tenir una reunió les dues alcaldies on precisament el tema principal va ser el que vostè exposa i es va acordar fer una petició conjunta al Departament de Carreteres de la Generalitat, per a la instal·lació d’un pas peatonal i que anés acompanyat de semàfors per augmentar la seguretat dels vianants.

No ho dubti que ambdós ajuntaments treballarem plegats perquè aquesta preocupació, que també és nostra, la puguem resoldre el més aviat possible.

Atentament,

Jordi Gironès i Pasolas

L’Alcalde